• پروتکل ویژه بازدید موزه ملی ایران (بحران کرونا)

بازدیدکننده گرامی

این پروتکل برای مدت زمان بحران بیماری کرونا  تدوین شده و به طور متناوب این نسخه به روز خواهد شد. پیش از برنامه­ریزی برای بازدید از موزه ملی ایران موارد زیر را مطالعه کرده و لطفا در اجرای آن کوشا باشید.

۱-تهیه بلیت به صورت اینترنتی برخط از طریق سایت تفریحاتی و اپلیکیشن تاپ و تعیین وقت قبلی صورت می‌گیرد. ورود به موزه‌ها تنها با تعیین زمان از قبل امکان‌پذیر است.

۲- بلیت‌ها دارای نوبت مشخص هستند و ترتیب نوبت بازدید (سانس) باید رعایت گردد. در زمان شیوع کرونا تعیین وقت قبلی بلیت رایگان برای آن دسته از بازدیدکنندگانی که از کارت­های دارای امتیاز بازدید رایگان استفاده می­نمایند نیز ضروری است. ارائه کارت و مدرک معتبر در خصوص بهره‌مندی از این امتیاز به بخش کنترل بلیت ضروری است.

۳- بازدید بصورت نوبتی صورت می­گیرد و بازدیدکننده صرفا در زمان مشخص شده حق بازدید دارد. لذا توصیه می­شود با درنظر گرفتن دوری مسافت، شرایط جوی، ترافیک و یا هر عامل دیگری وقت بازدید خود را بر اساس زمان اعلام شده تعیین و اقدام به تهیه بلیت نمائید. هرگونه تاخیر یا تعجیل پذیرفته نیست. خواهشمند است در مدیریت بازدید با موزه همکاری لازم را بعمل آورید.

۴- در صورت تهیه بلیت از واحد فروش بلیت موزه، از ماسک و دستکش استفاده نمایید. در هنگام ورود و درصورت ازدحام فاصله ایمن خود را از نفرات جلویی حفظ کنید. تهیه بلیت با وجه نقد امکان‌پذیر نخواهد بود.

۵- برای پیشگیری از انتقال بیماری­های حاد تنفسی مانند (کرونا و آنفولانزا) سنجش درجه حرارت بدون تماس با کمک دستگاه تب­سنج از کلیه بازدیدکنندگان، مراجعین و کارکنان در ورودی موزه ملی ایران صورت می­پذیرد. بنابراین امکان ورود فرد با ثبت درجه حرارت بدن بالاتر از ۵/۳۷ درجه سانتی‌گراد و یا علائم مشکوک و غیرطبیعی مانند سرفه یا تنگی نفس به هیچیک از فضاهای موزه وجود نخواهد داشت.

۶- رعایت نکردن مقررات این پروتکل از سوی بازدیدکننده به معنی انصراف وی از بازدید موزه است.

۷- بخش امانات موزه در شرایط حاضر دارای محدودیت است. در صورت امکان از به همراه آوردن وسایل اضافه خودداری فرمایید.

۸- بازدیدکنندگان موظفند در ورودی و درحضور مسئول کنترل موزه نسبت به تعویض ماسک و دستکش نو خود اقدام نمایند.

۹- برای ورود به موزه، کلیه بازدیدکنندگان موظف به پوشیدن روکش کفش در ورودی موزه هستند، تا از ورود آلودگی‌های سطح خیابان به موزه جلوگیری شود.

۱۰- پس از پایان بازدید و خروج از موزه انداختن روکش پلاستیکی کفش، و در صورت تمایل دستکش و ماسک یک‌بار مصرف در سطل مخصوص الزامی است.

۱۱- حمل و استفاده از هر‎گونه مواد ضدعفونی‌کننده در موزه به منظور جلوگیری از آسیب‌های احتمالی به آثار موزه ممنوع است.

۱۲- مسیر بازدید برحسب فاصله اجتماعی و ضرورت­های مراقبت از اشیا طراحی و اجرا شده است.

۱۳- در طول مسیر بازدید علائم راهنمایی نصب شده است. به آن ها دقت کرده و نسبت به رعایت آن‌ها اقدام فرمایید.

۱۴- مسیر بازدید یک­طرفه است، و حرکت از یک نقطه آغاز و در خروجی­ها پایان می­یابد، لذا هرگونه بازگشت در مسیر با هر توجیهی امکان­پذیر نخواهد بود.

۱۵- فاصله اجتماعی دو متری از سایر افراد را رعایت کنید.

۱۶- فاصله ۵۰ سانتی‌متری از ویترین­ها، پایه­های نگهدارنده و موانع را رعایت کنید. یادآوری می­شود که در شرایط حاضر با توجه به ضرورت رعایت فاصله اجتماعی و سلامت آثار، دسترسی به همه آثار یا اطلاعات آن در حین بازدید میسر نیست.

۱۷- هیچیک از آثار، ویترین­ها، پایه­های نگهدارنده ، موانع و… را لمس نکنید.

۱۸- چنانچه بازدیدکنندگان فاصله اجتماعی مناسب را رعایت نکنند، موزه موظف به تذکر خواهد بود. در صورت عدم رعایت، امکان ادامه بازدید برای ایشان میسر نخواهد بود.

۱۹- موزه در این ایام از پذیرش گروه‌های بیشتر از ۶ نفر معذور است. رزرو و ثبت نام گروه‌های بزرگتر تا اطلاع ثانوی پذیرفته نخواهد شد.

۲۰- بازدید به صورت انفرادی ، خانوادگی و گروه‌های کمتر از۶ نفر تعریف شده است و موزه در بحران کرونا تا اطلاع ثانوی از پذیرش کودکان زیر ۶ سال معذور است.

۲۱- با توجه به لزوم کاهش ارتباطات رودررو در جریان بیماری کووید ۱۹، راهنمایان موزه، شما را در تمام طول مسیر بازدید همراهی نخواهند کرد و صرفا به پرسش‌های موردی پاسخگو خواهند بود.

۲۲- جهت پیشگیری از شیوع ویروس کووید ۱۹، بروشور در دسترس  قرار نمی­گیرد. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر به وبگاه موزه به نشانی: www.irannationalmuseum.ir  مراجعه و پی‌دی‌اف (pdf) اطلاعات آثار را دریافت کنید. شما همچنین می­توانید فیلم موزه را در سایت آپارات به نشانی : https://www.aparat.com/irannationalmuseum ببینید.

۲۳- کافه، رستوران در موزه تا اطلاع ثانوی بسته است.

۲۴- فروشگاه موزه باز است و در این مکان تا اطلاع ثانوی کالاها را لمس ننموده و برای خرید از پول نقد استفاده نکنید. ماسک و دستکش برا ی خرید در فروشگاه موجود است.

۲۵- پس از استفاده از سرویس‌های بهداشتی دست‌های خود را طبق پروتکل‌های اعلام شده از سوی وزارت بهداشت به خوبی شستشو داده و خشک کنید.

۲۶- جهت اقامه نماز در نمازخانه موزه به همراه داشتن مهر و سجاده شخصی الزامی است. پس از اقامه نماز دست­ها را شسته یا ضدعفونی کنید. همچنین تاحد ممکن رعایت فاصله یک متری بین نمازگزاران در نمازهای فرادا توصیه می­شود. پس از نماز از استراحت در نمازخانه خودداری کنید.

۲۷ – قبل از ورود به موزه، دستورالعمل­های وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی، ستاد ملی مبارزه با  کرونا و سازمان  بهداشت جهانی را مطالعه کنید .

۲۸- با توجه به شرایط خاص توصیه می‌شود پیش از آمدن به موزه برای آگاهی از آخرین اطلاعات و تصمیمات بازدید، به وبگاه موزه ملی ایران به نشانی http://irannationalmuseum.ir  مراجعه نمایید.

۲۹ . بازدیدکنندگانی که برای پژوهش به موزه مراجعه می‌کنند نیز لازم است کلیه پروتکل‌های لازم را رعایت کنند.

حفاظت از میراث فرهنگی مسئولیت مشترک ماست در این اقدام همگام و کوشا باشیم. امیدواریم پس از پایان بحران بیماری کرونا میزبان شما علاقمندان در مـوزه مـلی ایـران باشیم.

مکان‌های قابل بازدید عبارتند از :

1. موزه ایران باستان
  2. موزه باستان‌شناسی و هنر دوران اسلامی

برای صیانت از آثار موزه‌ای و آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم و پیشگیرانه در بحران کرونا، با محدودیت‌های بازدید در موزه روبرو هستیم.

جدول نوبت بازدیدها

نوبت ۱ ۲ ۳ ۴ ۵