درخشش کاوشگران دیوار گرگان
جایزه جهانی سی ویکمین دوره کتاب جمهوری اسلامی ایران به دیوار گرگان رسید.
کتاب مسابقه تسلیحاتی در روزگار باستان: بزرگترین دژهای دفاعی دوره باستان و شبکه های نظامی ساسانیان شمال ایران، جایزه بین المللی کتاب جمهوری اسلامی ایران را در سی و یکیمن دوره این رقابت ملی و بین المللی دریافت کرد.
کتاب مسابقه تسلیحاتی در روزگار باستان: بزرگترین دژهای دفاعی دوره باستان و شبکه های نظامی ساسانیان شمال ایران نوشته ابرهارد سوئر، جبرئیل نوکنده و حمید عمرانی رکاوندی در مراسم سیویکمین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی، به عنوان کتاب برگزیده معرفی شد.
این کتاب نتایج مرحله دوم پژوهشهای مشترک پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و دانشگاه ادینبورگ اسکاتلند در دیوار بزرگ گرگان طی سالهای ۱۳۹۳تا ۱۳۹۵ در چارچوب پروژه ایران و همسایگان آن ارائه می کند و در واقع جدیدترین نتایج پژوهشهای میدانی باستان شناسی در دیوار بزرگ گرگان و برخی از بزرگترین استحکامات جهان باستان تمرکز دارد. این پژوهش اطلاعات جدیدی درباره جغرافیای سیاسی باستان ارایه کرده است. کتاب به زبان انگلیسی با چکیده ۲۷صفحه ای فارسی در دو جلد در ۹۲۸ صفحه در سری تک نگاره های پژوهشهای باستان شناسی موسسه ایران شناسی بریتانیا توسط انتشارات اوکسبو در تیر ماه ۱۴۰۱منتشر شده است.
کتاب قابلیتهای نظامی یکی از حکومتهای بزرگ جهان باستان یعنی ساسانیان را نشان میدهد. استحکامات ساسانی از نظر ابعاد و پیچیدگی بسیار برتر از استحکامات اواخر روم باستان بود. این مسئله پایداری و شکوفایی ساسانیان را بهرغم مقابله با قدرتهای بزرگ در شمال و غرب قلمرو خود نشان میدهد.در کتاب ساسانیان در چارچوب مسابقه تسلیحاتی نظامی باستان بین ابرقدرتهای رقیب بررسی شده است.
موفقیت این کتاب در کسب جایزه جهانی جمهوری اسلامی ایران جهانیان را متوجه این اثر معماری منحصربفردی خواهد کرد که نشانی دیگر از نبوغ، خلاقیت و توان مهندسی ایرانیان باستان است. این افتخار بزرگ همچنین همافزایی ارزشمند علمی پژوهشی پژوهشگاه میراث فرهنگی، پایگاه میراث فرهنگی دیوار گرگان و دانشگاه ادینبورگ اسکاتلند را بیش از گذشته مستحکم ساخته و تضمینی شایان در ادامه موفقیتهای این پروژه جهانی خواهد بود.
آیین تقدیر از برگزیدگان چهل و یکمین جایزه “کتاب سال جمهوری اسلامی” و سی و یکمین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با حضور آیتالله ابراهیم رئیسی -رئیس جمهور-، حداد عادل رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمودعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دیگر مقامات و چهرههای فرهنگی در روز چهارشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ در تالار وحدت برگزار شد.