معرفی یک نسخه نگارگری دوره صفوی در گرامی داشت روز جهانی ماما
موزه ملی ایران با هدف آشنایی علاقمندان با میراث فرهنگی غنی این سرزمین، یک نسخه منحصر به فرد نگارگری عصر صفوی را معرفی کرده و ۱۶ اردیبهشت برابر با ۵ می روز جهانی ماما را به پاسداشت مهربانی و فداکاری تلاشگران عرصه سلامت مادران و کودکان کشور، تبریک می گوید.
این اثر نگارۀ تک برگی است در مکتب هند و مغول مربوط به سده های دهم و یازدهم هجری قمری، که مضمون آن صحنه زایمان (بیماری) زنی است که بر روی ایوان خوابیده و عده ای بر بالین او گرد آمده اند.
محوطۀ حیاط و ایوانی به تصویر کشیده شده، که. بیرون حیاط دو مرد و یک زن از نرده ای که دور حیاط را محصور کرده به داخل نگاه می کنند . و در پشت آن ها منظره گل و بوته نمایان است. داخل حیاط زنی مشغول آب برداشتن از حوض است .و دو مرد خنجر به کمر بسته در حال گفتگو هستند.
آسمان به رنگ آبی نشان داده شده و رنگ های سبز، زرد، قرمز، آبی، بنفش و طلایی در ترکیبی چشم نواز در آن به کار رفته اند.
مصور نمودن شاهکارهای ادبیات فارسی از موضوع های مورد توجه هنر مندان در مکتب هند و مغول بود است .صحنه هایی از زندگی درباریان، شکارگاه ها ی سلطنتی، جنگ ها ،صورت زنان و صحنه هایی از زندگی مردم را مصور می کردند. در نقاشی های هنرمندان این مکتب پرداختن به جزئیات و تصویر صورت ها به حالت نیم رخ به وضوح نمایان است.
این تک برگ به شمارۀ ۴۵۳۹ در تالار صفوی موزۀ باستان شناسی و هنر دوران اسلامی موزۀ ملّی ایران در معرض دید عموم قرار دارد.