ای مریم! خدا تو را به کلمه ای از جانب خودش بشارت میدهدکه نامش مسیح، عیسی بن مریم است در حالیکه در دنیا و آخرت آبرومند و از مقربان الهی است . ” سوره آل عمران آیه ۴۵”
موزه ملی ایران ضمن گرامی داشت سالروز میلاد فرخنده پیامبر برگزیده خداوند حضرت عیسی مسیح (ع)، همراهان و مخاطبان عزیز را به بازدید از این موزه دعوت می نماید.
موزه باستان شناسی و هنر دورۀ اسلامی موزه ملی ایران، در دو طبقه و شامل هفت تالار است که از دوران صدر اسلام آغاز و تا پایان دوره قاجار را در برمی گیرد. بیشتر آثار به نمایش درآمده در این موزه،گزیده ای از کاوشهای علمی یا مجموعههای معتبر است از جمله این آثار می توان به انواع پارچه ها و دوخته دوزی های متنوع اشاره کرد به ویژه همزمان با حکومت صفویه در ایران، پارچهبافی از نظر زیبایی و تنوع شیوه بافت به اوج خود رسید و در شهرهای تبریز، یزد، کرمان، کاشان، اصفهان، مشهد، و رشت کارگاههای پارچه بافی دایر شد. هر یک از این مراکز در بافت نوع یا انواع پارچههای زربفت، ابریشم، مخمل و ترمه مشهور بودند. نمونه ای از آثار به جا مانده از این دوره دو قطعه پارچه به شکل صلیب است که روی آنها بوسیله مفتول طلایی و نقره ای ، نخ ابریشم آبی ،سفید ، سبز ، سیاه ، نخودی، یشمی، زرد و نارنجی نقوشی دوخته شده که تمامی سطح پارچه را پوشانده است. نقش یک قطعه عبارت است از دایره ای در وسط که تصویر حضرت مسیح (ع) بر صلیب در حالی که دو نفر در طرفین او ایستاده اند و چهار دایره در اطراف دایره مرکزی که داخل هر یک نقش انسان بال دار، شیر و گاو بال دار و عقاب دیده می شود. در قطعه دیگر، نقش حضرت مسیح (ع) با کتابی در دست در دایره مرکزی و در چهار دایره اطراف، نقش چهار مرد با کتاب هایی در دست دوخته شده است که احتمالا نویسندگان انجیل منسوب به متی ، مرقس ، لوقا و یوحنا را به تصویر کشیده است. لازم به ذکر است که واژه انجیل به معنای مژدگانی ،مژده و بشارت آمده است. هر یک از انجیل های چهار گانه دربردارنده روایاتی درباره زندگی و تعالیم حضرت عیسی مسیح (ع) است. این دو قطعه پارچه که از اصفهان به دست آمده و متعلق به سده یازده هجری قمری و دوره صفویه است با شماره های ۲۰۸۱۵ و ۲۰۸۱۶در بخش اسلامی موزه ملی ایران نگهداری می شود.
آدرس پیام رسان سروش موزه ملی ایران
https://sapp.ir/irannationalmuseum.official
قطعه پارچه به دست آمده از اصفهان مربوط به دوره صفوی به شماره موزه ۲۰۸۱۶