• موزه ملی ایران از برگزاری رویداد بین المللی ” ساری، پایتخت گردشگری ۲۰۲۲″  استقبال می کند.

سید علی ماهفروزی  مشاور مدیرکل و دبیر اجرایی رویداد بین المللی ساری ۲۰۲۲ پایتخت گردشگری عضو اکو به همراه تنی چند از همکاران اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی  استان مازندران دوشنبه ۲۰ دی ماه ۱۴۰۰ با جبرییل نوکنده رییس کل موزه ملی ایران در محل این موزه دیدار و گفتگو کردند. این ملاقات در پی انتخاب شهر ساری(استان مازندران)  به عنوان پایتخت گردشگری در سال ۲۰۲۲  در میان کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی(اکو) برگزار شد.

 جبرییل نوکنده با  اعلام آمادگی موزه ملی ایران در همکاری و حمایت  برای برگزاری هر چه بهتر این رخداد، گفت:  بدون شک رویداد بین المللی ” ساری، پایتخت گردشگری ۲۰۲۲ یکی از پروژه‌های منحصر به فرد در تاریخ و گردشگری کشور است که می تواند جاذبه‌های ویژه این استان را برای گردشگران بسیاری معرفی کرده و در عین حال پتانسیل‌های بیشتری از این جغرافیای ناب ایران را به مرحله ظهور رساند.

وی ادامه داد: این برنامه فرصت مغتنمی است تا فرهنگ غنی و با سابقه مهد کهن ایران را به آن سوی مرزها معرفی کند. به ویژه آن که نقطه عطفی در تقویت ارتباط با کشورهای عضو اکو و گسترش تعامل در اجرای پروژه های مشترک فرهنگی و به دنبال آن در سایر حوزه ها خواهد بود.

نوکنده افزود: فرصت ساری ۲۰۲۲ پیامی رسا برای تلاش همه جانبه‌ تمامی دستگاه‌ها و دست اندرکاران است که منافع عملکرد آن متوجه پیشرفت و توسعه در کشور است.

رییس کل موزه ملی ایران این موزه را نقطه اشتراک و همنشینی فرهنگ و تمدن‌های  والای ایرانی دانسته و اظهار کرد:  استان مازندران نیز علاوه بر طبیعت جاذب گردشگری دارای قدمتی کهن و شاخص در عرصه میراث باستان‌شناختی  کشور است  که می تواند برای بسیاری از گردشگران جالب توجه باشد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: موزه ملی ایران تلاش خود را در حمایت از این رویداد اعلام کرده و در تلاش خواهد بود تا از دریچه میراث فرهنگی سهم خود را در برگزاری موفق آن ادا نماید.  

علی ماهفروزی و هییت همراه نیز به تشریح برخی برنامه‌های این رخداد بزرگ پرداخته و با توجه به ظزفیت ها و امکانات موجود برای همکاری موزه ملی ایران و اداره کل میراث فرهنگی استان مازندران به بحث و تبادل نظر پرداختند.  

یادآور می‌شود: مهرماه سال ۱۳۹۸ سومین نشست وزیران گردشگری کشورهای عضو اکو در تاجیکستان برگزار شد و وزیران گردشگری ۱۰ کشور عضو، در نشستی پیرامون رونق و توسعه فعالیت‌های گردشگری در شهرهای شاخص کشورهای عضو این اتحادیه تبادل نظر کردند. یکی از مصوبات این نشست میزبانی ایران از نشست وزیران گردشگری کشورهای اکو در سال ۲۰۲۱ بود و همچنین انتخاب دو شهر ساری در سال ۲۰۲۲ و اردبیل در سال ۲۰۲۳ به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو بود که به ابتکار ایران رقم خورد.

ساری نخستین شهر در کشورهای عضو اکو است که عنوان پایتخت گردشگری را کسب کرد.

ایران،پاکستان، ترکیه، افغانستان، جمهوری‌آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان اعضای سازمان همکاری اقتصادی اکو هستند که یکی از اهداف مدنظرشان در همکاری‌های اقتصادی، رونق گردشگری بین کشورهای عضو است.

Scroll

ابزار دسترس پذیری