نمایشگاه گزیدهای از یافتههای پژوهشهای باستانشناسی ایران در سال ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ در حاشیه آغاز بهکار بیستو یکمین گردهمایی سالیانه باستانشناسی کشور در محل موزه ملی ایران گشایش یافت.
در این نمایشگاه، از بین حدود ۱۱۸ فعالیت و برنامههای علمی –پژوهشی باستانشناسی انجام شده در سال ۱۴۰۱، آثار منتخبی از ۱۲ محوطه باستانشناختی از دوران پیش از تاریخ، دوران تاریخی و دوران اسلامی که گوشهای کوچک از دستاوردها و کارنامه آن سال است را در خانۀ همیشگی باستانشناسی و باستانشناسان، موزه ملی ایران به نمایش گذاشته شده است. نمایشگاهی پربار که نشان دهنده غنای شگفتآور مجموعههای فرهنگ باستانشناختی کشور دیرینه سال ماست.
آذربایجانشرقی( تپه چمن لیلان)، آذربایجانغربی( تپه بلاچاک) ، اصفهان ( تپه سیلک کاشان) ، البرز(پناهگاه صخرهای سرهه)، خراسان شمالی( تپه ریوی)، سمنان ( گورستان مرسین)، سیستان و بلوچستان ( تپه پیرزال) ، قزوین( غارقلعه کُرد و دژ الموت) ، کهگیلویه و بویراحمد( گورستان لهسواره و گورستان دهدومن)، مازندران( غار شوپری) استانهای شرکتکننده در این نمایشگاه هستند.
همچنین نمایشگاه میراث در خطر ایران شامل آثار غار زل هستیجان در استان مرکزی و تپه تیلینه استان کرمانشاه در کنار این نمایشگاه برپاست.
در مجموع بیش از ۴۰۰ اثر از ۱۴ محوطه باستانی کشور در این نمایشگاهها در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفتهاست.
ارائه، معرفی دقیق و امانتدارانه گزیدهای از یافتهها و دستاوردهای پژوهشیهای علمی میدانی باستانشناسی کشور در سال ۱۴۰۱ از اهداف این نمایشگاه بوده که به همت پژوهشکده باستانشناسیِ پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری و موزه ملی ایران برپا شدهاست و به یقین گامهای موثری در شناخت، بازبینی و کشف حلقههای مفقوده میراث فرهنگی ملموس و ناملموس این سرزمین کهن خواهد بود.
گفتنی است، این نمایشگاه تا ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ در موزه ملی ایران برای بازدید علاقمندان دایر است.