• گشایش نمایشگاه آثار بیژن بصیری، باعنوان ”شبگرد” در موزه ملی ایران

مراسم گشایش نمایشگاه آثار بیژن بصیری، باعنوان “شبگرد” در عصر روز جمعه ۱۹ مهرماه در موزه ملی ایران برگزار شد. این مراسم به همت سفارت ایتالیا در تهران، موزه ملی ایران و موزه هنرهای معاصر تهران با حضور جوزپه پرونه سفیر ایتالیا در تهران، وینچنتزو روسو اسپینا رایزن فرهنگی سفارت ایتالیا در تهران، سید علی پاکدامن مدیرکل دیپلماسی عمومی وزارت امورخارجه، محمد رضا کارگر مدیر کل موزه ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، جبرییل نوکنده رییس کل موزه ملی ایران و احسان آقایی رییس موزه هنرهای معاصر تهران در میان جمع کثیری از هنرمندان و علاقمندان در سالن نشست موزه ایران باستان در موزه ملی ایران برگزار شد.

بیژن بصیری چکیده نابی از هنر ایران و ایتالیاست

جوزپه پرونه سفیر ایتالیا در تهران اولین سخنران مراسم بود. وی ضمن خوشامدگویی به حضار گفت: این رویداد محصول مشترک دو موزه بزرگ ایران است و آثاری که امروز در اینجا به نمایش در آمده الهام گرفته از هنر ایران است. او بیژن بصیری را چکیده نابی از هنر ایران و ایتالیا دانست و گفت: ایشان هنرمندی خلاق است که  بیش از آنکه تحت تاثیر هنرمندان و سبک های دیگر باشد، دیگران را تحت تاثیر قرارداده است.

وی در ادامه اهم رویکردهای سفارت ایتالیا در تهران را برگزاری برنامه های فرهنگی با تکیه بر همنشینی هنر و هنرمندان  این دو کشور خواند و در بیان برخی از این پروژه ها به هنر خیابانی، هفته سینمای ایران و ایتالیا  با حضور سینماگران ایرانی و ایتالیایی، برگزاری نمایشگاه های هنری و فرهنگی و … اشاره داشت. سفیر ایتالیا در تهران در تشریح یکی از مهم ترین این برنامه ها گفت: برگزاری همایش و نمایشگاه شصتمین سالگرد فعالیت های باستان شناسی ایتالیا در ایران در آبان ماه  سال جاری با همکاری موزه ملی ایران و پژوهشگاه میراث فرهنگی برنامه ای ارزشمند و با نتایج مهمی خواهد بود.

دوستی و صلح دو تمدن ایران و ایتالیا پیام نمایش آثار بصیری در موزه ایران باستان

جبرییل نوکنده رییس کل موزه ملی ایران سخنران بعدی بود. ایشان با اشاره به نقش هنر در پیوند میان انسان ها در خصوص بیژن بصیری به عنوان یک هنرمند گفت: بیژن بصیری از بعد دیگر هنرمندی ایرانی–ایتالیایی است که ذات هنر ایرانی یعنی کشف و شهود را در تمامی آثارش بن مایه قرار می دهد و در عین حال سبک های غربی را برای بیان منظور خود انتخاب کرده است. این همنشینی و در نوردیدن مرزهای فرهنگی شرق و غرب نقطه عطفی بود تا موزه مادر  ایران را در برگزاری این رویداد فرهنگی تشویق و ترغیب نماید، نمایش اثری معاصر در موزه ایران باستان نگاه بسیاری را به این پیام مهم فرهنگی جلب می نماید.

وی در ادامه به سابقه روابط فرهنگی موزه ملی ایران با موزه های ایتالیا پرداخت و گفت: بسیار مشتاقیم تا میزبان نمایشگاهی از آثار باستانی ایتالیا در تهران باشیم.  رییس کل موزه ملی ایران ادامه داد: ارزش معنوی میراث فرهنگی و آثار هنری در یافتن همین نقاط مشترک و تعمیق دوستی بین ملت ها در دستیابی به صلحی پایدار در جهان است و موزه ها به عنوان مهم ترین نهادهایی فرهنگی هر جامعه کانونی برای تجلی وشکوفایی این ارتباطات است. امروز هم دو موزه ملی ایران و هنرهای معاصر تهران دو شریک این رویدادند.

جبرییل نوکنده ضمن قدردانی از فعالیت های فرهنگی و هنری سفارت ایتالیا در تهران و اشاره به تابلوهای نقاشی سفارت محصول دو هنرمند ایرانی و ایتالیایی گفت: وقتی دیوار یک نهاد سیاسی در تهران طرحی سه هزارساله از فرهنگ، هنر و تمدن ایران را به نمایش می گذارد بدون شک موجب خرسندی شهروندان شده و در عین حال پلی فرهنگی محکمی میان دوکشور باسابقه تمدنی کهن ساخته است.

وی در پایان سخنانش گفت: جهان امروز بیش از هرچیز دیگر نیازمند ایجاد همبستگی از طریق تقویت گفت وگو، تفاهم و اعتماد میان انسان ها است.

از صدای سخن عشق ندیدم خوشتر

محمد رضا کارگر مدیر کل موزه ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی ارزش انسان زنده را به شنیدن صدای هنر خواند و گفت: در هیاهوی جنگ ها تنها نوای صلح و دوستی است که انسان را به ادامه زندگی تشویق می کند.
وی بیژن بصیری را افتخاری برای دو کشور ایران و ایتالیا و جهان برشمرد و گفت: بصیری به ما یاد می دهد که هنر و هنرمندان مرزی ندارند و افتخار دورانی که در آن زندگی می کنیم به حضور جاودان نامی همچون بصیری، شجریان، کلهر و دیگر سرآمدان عرصه هنر این مرز و بوم است. وی سخنانش را با مصرعی از حافظ به پایان رساند که بشدت مورد توجه حضار قرار گرفت.

پیشینه طولانی ایران و ایتالیا در تبادلات فرهنگی و هنری

احسان آقایی مدیر موزه هنرهای معاصر تهران برگزاری نمایشگاهی معاصر در موزه ملی ایران را اتفاقی فرخنده خواند و گفت: شناخت صحیح بستر میراث فرهنگی از سوی بیژن بصیری باعث شده تا نمایش آثارش در موزه ایران باستان از همخوانی سنجیده ای برخوردار شود.
ایشان در قرابت و نزدیکی دو ملت ایران و ایتالیا گفت: این دو ملت دارای سابقه ای طولانی در تعاملات هنری و فرهنگی بوده اند و از همین جهت است که هر دو کشور از رویدادهای مشترک و جدید به شدت استقبال می کنند. و این گونه مراسم ها باعث تعمیق دوستی این دو تمدن بزرگ خواهد شد.
در ادامه مراسم میهمانان با حضور بیژن بصیری از آثار دوگانه شبگرد و اثر محیطی شهاب سنگ بازدید کرده و پایان بخش برنامه امروز نمایش فیلم مستند ” آواز زمان، گداخت اندیشه” به کارگردانی علی اسکندری در سالن همایش های موزه باستان شناسی و هنر دوران اسلامی ایران بود.

وبگاه موزه ملی ایران در پیام رسان سروش

https://sapp.ir/irannationalmuseum.official

Scroll

ابزار دسترس پذیری