• انتشار نخستین کاتالوگ کتیبه های آجری موزه ملی ایران

? سه تن از پژوهشگران دانشگاه کیوتو، خانم دکتر واکاها موری، و آقایان پروفسور سیرو هاروتا و دکتر ترا مورا با دکتر جبرییل نوکنده ملاقات کردند.

به گزارش روابط عمومی موزه ملی ایران، گروه بژوهشی دانشگاه کیوتو و بخش کتیبه های موزه ملی ایران گزارش کار مشترک خود را در قالب جلد نخست کاتالوگ کتیبه های آجری موزه ملی ایران ارایه دادند. این کتاب که نخستین انتشار مشترک سال ۲۰۱۸ موزه ملی ایران است حاصل مرحله اول طرح پژوهشی مشترک موزه ملی ایران و دانشگاه کیوتو است که بر اساس تفاهم نامه منعقده در سال ۱۳۹۰ آغاز شد. سیمین پیران مسئول بخش کتیبه ها در اعلام این خبرگفت: این کتاب حاوی تصاویر و متن بخشی ازکتیبه های آجری است که در شوش و چغازنبیل به دست آمده و در موزه ملی ایران نگهداری می شود. متون این کتیبه ها به چهار گروه تقسیم می شوند: ۱٫ متون شاه شو-سین از دوران اور ۳، (قرن ۲۱ ق.م)، ۲٫ متون سلسله های عیلامی قدیم (نیمه نخست هزاره دوم ق.م)، شامل فرمانروایی سوکل مخ ها ۳٫ کتییه های اونتش- نپیریشه از دوران عیلام میانه، ۴٫ کتیبه های شوتروکی ها (سده ۱۲ ق.م). لازم به ذکر است که ترجمه و ویراستاری جلد نخست کاتالوگ کتیبه های آجری موزه ملی ایران را پارسا دانشمند به عهده داشتند.
▫️گونه‌شناسی کتیبه ها توسط ماتسوشیما و ملبرن-لابا و آوانویسی و ترجمه کتیبه‌ها توسط ماتسوشیما همراه با توضیحات تهیه شده است. در این طرح مدل سه بعدی کتیبه‌ها توسط ترامورا و واتانابه با یک دستگاه اسکن لیزری تهیه شد. پیران افزود پروژه اسکن سه بعدی امکان تهیه بایگانی دیجیتال از مجموعه ها را فراهم کرده که در صورت تکمیل علاوه بر جنبه های حفاظتی و ایجاد بایگانی، فرصت مطالعاتی منحصر بفردی برای پژوهشگرانی است که دسترسی مستقیمی به این مجموعه ها ندارند.

Scroll

ابزار دسترس پذیری