• ۳ اردیبهشت روز بزرگداشت شیخ بهایی و روز معمار گرامی باد.

سوم اردیبهشت زادروز حکیم  فرزانه تاریخ ایران زمین “شیخ بهایی” به نام معمار نامگذاری گردیده و  امروز دستاوردهای این داشمند بزرگ در زمینه‌های مهندسی، هنر و معماری، جزو شگفتی‌های جهان محسوب می‌شود. معماری سنتی ایران از جمله آثار شیخ بهایی و سایر معماران این مرز و بوم، آثار فاخر گرانبهایی است که امروز در شمار افتخار این کشور و بلکه میراث جهانی به یادگار مانده است. بناهایی که حتی کوچکتری اجزایش در مفهومی بزرگ معنا یافته و در کنار بعد مادی از ارزشی معنوی و فرازمینی برخوردار است. موزه ملی ایران ضمن گرامیداشت مقام شیخ بهایی، در این روز به جامعه مهندسی و معماران ادای احترام نموده و از معماران بزرگ موزه ایران باستان با افتخار و به نیک یاد می‌نماید. آنجا که معماری مرزهای جغرافیایی را در هم نوردیده و حاصل کار مشترک بنایی با شکوه و بی نظیر به نام موزه ایران باستان می‌شود.

موزه ایران باستان در سال ۱۳۱۶ خورشیدی در اولین بنای موزه‌ای کشور گشایش می‌یابد. طراحی این بنا با الهام از طاق کسری یادگار ارزشمندی از آندره گدار معمارفرانسوی و اجرای دو معمار ایرانی به نام های  عباسعلی معمار و استاد مراد تبریزی است.

امروز این موزه شاهکارهای منحصر به فردی را از دوران پارینه سنگی قدیم تا پایان دوران ساسانی در شمار بی نظیرترین آثار تاریخی و فرهنگی جهان به نمایش گذاشته است.

Scroll

ابزار دسترس پذیری