رییس کل موزه ملی ایران از سیاستگذاری و اتخاذ تمهیدات ویژه برای بازدید دبیران تاریخ و هنر آموزش و پرورش ،اساتید دانشگاه ها ، باستان شناسان، دانشجویان هنر و اصحاب فرهنگ و رسانه از نمایشگاه لوور در تهران خبر داد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان ،دکتر نوکنده با اشاره به استقبال روزافزون از نمایشگاه لوور در تهران، افزود: با توجه به جایگاه آثار شاخص به نمایش درآمده در موزه لوور از لحاظ گستره زمانی و تنوع فرهنگ های مختلف، به نظر می رسد که بازدید اصحاب فرهنگ و هنر، دانشگاه ها، رسانه و مطبوعات و … تاثیرات مثبتی بر آشنایی آنها با تاریخ و تمدن کهن، و انتقال این مفاهیم به دانش آموزان و دانشجویان خواهد داشت.
دکتر نوکنده با اشاره به نمایش آثاری شاخص از تمدن های کهن جهان درموزه لوور گفت: دو اثر شاخص به نام های تبر و درفش متعلق به ایران نیز در این نمایشگاه به نمایش عمومی گذاشته شده اند. این تبر منقوش به نام اونتاش ناپیریشا پادشاه عیلامی بوده و در پرستشگاه کریشیا کشف شده است.
وی ادامه داد: درفش ایرانی متعلق به هزاره دوم قبل از میلاد نیز از دیگر آثار شاخص موزه لوور به شمار می رود. این درفش که به صورت مدور بر دوش دو گاونر قرار گرفته، از لرستان کشف شده است.
نوکنده با اشاره به اینکه نمایشگاه لوور تا ۱۸ خرداد در تهران برپاخواهد بود، خاطرنشان کرد: پس از برپایی نمایشگاه های« پیکره ای برای صلح پنه لوپه از روم تا تخت جمشید» «ارمنستان و ایران خاطره یک سرزمین» و« سیلا و پارس یک خاطره مشترک» نمایشگاه موزه لوور، چهارمین نمایشگاه خارجی موزه ملی محسوب می شود که بدون شک برگزاری موفق این رویداد بزرگ موزه ای، دریچه های جدیدی را در توسعه مناسبات ملی و جهانی پیش روی ما قرار خواهد داد.
رییس کل موزه ملی ایران افزود:نمایشگاه موزه لوور از لحاظ گوناگونی آثار با سایر نمایشگاه ها متفاوت ارزیابی می شود. در این نمایشگاه ۵۶ اثر متعلق به فرهنگ های مختلف ایران، ترکیه، عراق، مصر و بین النهرین همراه با اثاری از هنرهای کلاسیک و متاخر اروپا از جمله فرانسه، ایتالیا و آلمان به نمایش گذاشته شده اند.
رییس کل موزه ملی ایران هم چنین از تلاش برای نمایش آثار شاخص موزه ملی ایران در سال ۱۳۹۷ خبر داد و یاد آور شد که این نمایشگاه ها جایگاه موزه ملی را به عنوان موزه مادر در سطوح ملی و بن المللی ارتقا خواهند داد.
لازم به ذکر است که این نمایشگاه با حمایت مالی بانک آینده، بنیاد توتال و بنیاد میراث ایران برگزار شده است.