استقبال از نوروز با گشایش دو نمایشگاه در موزه ملّی ایران
دو نمایشگاه “شاهنامه به روایت آثار موزه ملی ایران” و ” تمبرهای نوروزی ایران” بعدازظهر چهارشنبه ۲۵ اسفند سال ۱۴۰۰ با حضور مرتضی ادیب زاده سرپرست اداره کل موزهها و اموال منقول، جبرئیل نوکنده رئیس کل موزه ملّی ایران و سید احمد محیط طباطبایی رئیس کمیته ملّی موزههای ایران (ایکوم) درسالن نمایشگاههای موقت موزۀ باستانشناسی و هنر دوران اسلامی ایران گشایش یافت .
ظرفیت موزهها در پاسداشت مفاخر ملی
جبرئیل نوکنده نخستین سخنران این مراسم بود. ظرفیت موزهها را درپاسداشت مفاخر ملی حائز اهمیت خوانده و گفت: برگزاری چنین رویدادهایی نقش مهمی در ارتقای سطح آگاهی عمومی ایفا می کند.
وی در ادامه با اشاره به موضوع پایان سرایش کتاب سترگ شاهنامه توسط حکیم ابوالقاسم فردوسی توسی در اسفندماه گفت: موزۀ ملّی ایران نیز در راستای گرامی داشت این روز و استقبال از نوروز باستانی، نمایشگاهی از آثار مرتبط با اشعار و مضامین شاهنامه را در معرض دید مخاطبان و بازدیدکنندگان قرار داده است.
نوکنده در خصوص گشایش نمایشگاه تمبرهای نوروزی ایران گفت: تمبر یکی از رسانههای مهم و با قدمت است ودر میان مضامین تمبرهای ایرانی نوروز مضمون قابل توجهی است. وی ادامه داد: این رخداد نیز به مناسبت نوروز وآغاز سده نو با همکاری و مشارکت موزه ملی ارتباطات شکل گرفته و مروری بر سابقه ۶۰ سال تمبر با مضامین نوروزی دارد. رییس کل موزه ملی ایران از اعتماد و همکاری صمیمانه مدیریت و همکاران موزه ملی ارتباطات در امانت این آثارقدردانی نمود.
گسترش رویدادهای فرهنگی موزهها در سال آتی
مرتضی ادیب زاده سخنران بعدی بود، که در خصوص برنامه های آتی اداره کل موزه ها گفت: با هدف کسب رضایتمندی و جذب مخاطبین بیشتر برنامهریزیهایی بعمل آمده تا در سال آینده و به ویژه ۲۸ اردیبهشت برابر با روز جهانی موزهها، شاهد رویدادهای فرهنگی و نمایشگاههای متنوعی از آثار موزهها باشیم.
سرپرست اداره کل موزهها و اموال منقول در ادامه بیان داشت: برگزاری نمایشگاه در گرامیداشت مقام فردوسی به عنوان یکی از مفاخر بزرگ ایران در مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان و موزۀ ملّی ایران، از این قبیل رویدادهای موزهای است.
درادامه کرم میرزایی رئیس موزه باستانشناسی و هنر دوران اسلامی ایران با ارائه توضیحاتی نمایشگاه ” شاهنامه به روایت موزه ملی ایران” را برای مهمانان معرفی کرد. این رویداد فرهنگی مشتمل بر ۲۲ اثر فاخر از هنر ایران در دورههای اسلامی است، که از جمله آنها میتوان به سه نسخه شاهنامه مصور از دوره صفوی، کاشیهایی زرین فام تخت سلیمان، کاشان، گرگان با اشعار و مضامین شاهنامه اشاره کرد.
بشقاب چوبی با نقاشی جنگ رستم با اسفندیار به شیوه زیر لاکی و تک برگهای مصور شاهنامه از دیگر آثار ارزشمند این نمایشگاه است که در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است.
پایان بخش مراسم معرفی ماکت سنگی طرح آندره گدار برای ساخت آرامگاه فردوسی بود که توسط حسن مرادی برای مهمانان مراسم گشایش انجام شد.
نمایشگاه تمبرهای نوروزی ایران در قالب ۴۷ تابلو و ویترین به بررسی موضوع نوروز در فاصله سالهای ۱۳۴۳ تا ۱۴۰۰ پرداخته است. این نمایشگاه تا ۴ فروردین ۱۴۰۱ در موزه ملی ایران دایرخواهد بود.
نمایشگاه شاهنامه به روایت موزه ملی ایران نیز تا ۱۲ فروردین ۱۴۰۱ همه روزه پذیرای بازدیدکنندگان و علاقمندان است.