جبرییل نوکنده رییس کل موزه ملی ایران یکشنبه ۷ اسفند ۱۴۰۱ در بیستمین گردهمایی سالانه باستان شناسی کشور ضمن خوش آمدگویی به مهمانان طی سخنانی با تاکید بر اهمیت چنین گردهمایی هایی در رشد باستان شناسی کشور گفت: گرد هم آمدهایم تا در آستانه سال نو طبیعت، نوروز باستانشناسی را در محفلی صمیمی جشن بگیریم. سنتی پربار که حدود پنج دهه است که برگزار میشود و امسال به بیستمین نشست رسیده است. امیدواریم این همایش پس از بیست بار تکرار و تمرین، به کیفیت مطلوب و در شأن غنای فرهنگ و تمدن کشورمان رسیده باشد و در آینده نیز، شایستهتر، پرشمار و باکیفیتتر ظاهر شود.
او افزود: پس از چند سال وقفه ناشی از محدودیتهای بحران کرونا، دوباره گردهم آمدهایم. این رخداد را به فال نیک میگیریم و یاد همه همکاران و اساتیدی که در این سالن حضور داشتند، سخنرانی کردند و به بحث علمی و مجادله پرداختند اما با کمال تأسف امروز چهره در نقاب خاک کشیدهاند و از نعمت حضورشان محروم ماندیم را گرامی میداریم. اساتیدی چون دکتر فیروز باقرزاده، دکتر صادق ملکشهمیرزادی، استاد میرعابدین کابلی، دکتر حسن طلایی، دکتر حمید خطیب شهیدی، دکتر مسعود گلزاری، استاد جواد قندگر، استاد احمد تهرانیمقدم، استاد کبیریهندی و دهها تن دیگر؛ روحشان شاد و راهشان پر رهرو باد.
رییس کل موزه ملی ایران بیان کرد: طبق سنت این همایش، موزه ملی ایران میزبان نمایشگاهی از نویافتههای حاصل از فعالیتهای میدانی اخیر است که امروز در حضور شما بزرگان بازگشایی میشود و تا عید فطر، یعنی ۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ برقرار خواهد بود.
نوکنده در شرح این نمایشگاه گفت: نمایشگاه شامل بیش از ۱۳۰ قلم آثار از ۱۰ محوطه باستانی کشور است که از دوره فراپارینهسنگی تا دوره سلجوقی را در برمیگیرد. ویژگی خاص این نمایشگاه این است که تعداد آثار دوره اشکانی در کل مجموعه پررنگتر است. دوره ای که کمشناخته است و نیازمند پژوهشهای مفصلتر است. آثار اشکانی به نمایش درآمده از محوطههای قرهحسنلوی اردبیل، گورستان هوتو و ولم بهشهر و چال مرسین سمنان به دست آمده است.
رییس کل موزه ملی ایران در پایان تاکید کرد: کشفیات باستانشناسی علاوه بر تولید علم در حوزه میراث فرهنگی، بستر پژوهشی را برای سایر پژوهشگران مرتبط با حوزه میراث فرهنگی فراهم مینماید. امید است پس از برگزاری این بیستمین گردهمایی سالانه، باستانشناسان بتوانند با تولید محتوی و ارائه روایتهای مستند از تجربه زیسته بشر در این جغرافیا، چراغ راه آینده شوند.